Bjud dina grannar på tårta

Vi har precis köpt hus och känner inga i området, så vi la lappar i brevlådorna och bjöd in grannarna på kaffe och tårta igår. Det var väldigt trevligt att få veta vilka som bor i husen runt omkring. Det verkade mycket uppskattat från deras sida också! Många av grannarna hade aldrig träffat varandra förut, fast de bott grannar i flera år!  Är det så här vi svenskar är? Vi håller oss lite på vår kant? Jag har ett stort socialt behov, jag vill ha kontakt med folk.

Vi delade ut 35-40 inbjudningar (alla kommer ju inte, tänkte jag) och det dök nog upp 50 pers, därav många barn. Jag hade bakat Brittatårta (också kallad Sommartårta, Kalasmarängtårta m fl namn, recept finns i Vår kokbok t ex), vilket är praktiskt till många. Jag gjorde fyra plåtar med tårtbotten som jag la ihop till två jättetårtor med grädde och bär emellan. Sen gjorde jag två rekordsnabba kladdkakor som backup där man gör smeten direkt i kastrullen. De gick åt helt, men vi fick ganska mycket tårta kvar. Om du ska ge dig på att baka till många, se till att du har minst en riktigt stor bunke. Jag var tvungen att springa till grannen och låna en, för det blev sådana mängder tårtsmet. Det finns stora rostfria bunkar på Ikea, vi har dem i vårt provkök.

Kommentarer

Bjud dina grannar på tårta — 2 kommentarer

  1. Oj, oj, oj. Det är så många jobb och slit med att flytta att jag hoppas att vi slipper flytta någonsin igen. Sen blir det här med lagfart och servitut och allt vad det heter så dyrt med hus att man inte kan göra det alltför ofta. Kanske när barnen är stora?