Vad som kännetecknar Middagsfrid

 • Vi packar och levererar maten hem till din dörr i obruten kylkedja. Maten håller aldrig mer än 4 grader, vilket innebär att den till och med är fräschare än när du själv handlar, eftersom maten i de fallen varmhålls åtminstone en liten stund när du går runt i butiken och under hemfärd.
  • Middagsfrid levererar nästan bara färskvaror, fryst förekommer ca en gång i månaden.
   • Vi garanterar att varje kasse innehåller minst 7 ekologiska varor, men vi har sedan starten snittat på nästan 10 eko-varor per kasse. Citrusfrukter, paprika, ägg, potatis, morötter, baljväxter, krossade tomater och mejeriprodukter är så gott som alltid ekologiska.
    • Vi väljer ledande varumärken som vi vet är bra och aldrig lågprismärken som Euroshopper och Eldorado.
     • Vi levererar ingen rödmärkt fisk, eftersom vi tänker på miljön och våra fiskebestånd.
      • Vi levererar relativt ofta lamm- och viltkött vilket är dyrare än nöt och fläsk. Det gör vi för att det är klimatsmart. Älg-, hjort och vildsvin är inte heller uppfödda industriellt. De äter det som naturen erbjuder och sådant foder som de är skapta för att äta, vilket vi tycker känns tilltalande. Deras foder skövlar inte regnskogen. Vi har ofta ekologisk nötfärs.
      • Vi är mycket restriktiva när det gäller tillsatser, vilket innebär att vi levererar produkter av högre kvalitet som också är dyrare.
      • Vi provlagar alla rätter innan vi bestämmer om de hör hemma i kassen. Det är minst sex personer som provsmakar rätterna varje gång och tycker till om dem.
      • Vi driver opinionsbildning kring matfrågor. Vi påverkar livsmedelsindustrin och driver frågor kring matkvalité med utgångspunkt att färsk mat utan tillsatser och med minsta möjliga klimatpåverkan också är bra mat.

      Kommentarer

      Vad som kännetecknar Middagsfrid — 2 kommentarer

      1. Vi har Middagsfrid hemma och har varit mycket nöjda, men vi blev lite förvånade när vi förra veckan fick Euroshopper mozarella. Här skriver du dessutom att ni ALDRIG har lågprismärken som Euroshopper och Eldorado. Hur går det ihop??

      2. Hej Markus,

       Tack för ditt inlägg! Du har helt rätt i att vi har gått ut med att vi inte ska leverera lågprisvarumärken som t.ex. Euroshopper. Vid packningen upptäcktes det att mozzarellan inte skulle räcka till alla kunder och ett beslut togs då att lägga ner ett annat varumärke än det beställda. Vi beklagar detta och givetvis ersätter vi er enligt Middagsfridsgarantin om ni hör av er till vår kundtjänst.

       Mvh Petteri
       Inköpsansvarig