Vanligaste typerna av matfusk

Jag nämnde i ett inlägg i början av veckan att olivolja är den vara det fuskas mest med i Europa. Nu fick jag precis tag i hela topplistan om man nu får kalla den det. Louise Nyholm, statsinspektör på Livsmedelsverket, visade denna lista när hon talade på ett seminarium om matfusk förra veckan. När det gäller olivolja är det vanligaste att man säljer olivolja av lägre kvalitet som ”jungfrulig”. Fisk på restaurang kan t.ex. uppges vara vildfångad men kan i själva verket vara en odlad billig fisk som också är vit. Sen har jag inte detaljerna på de övriga fuskkategorierna, men kanske finns det på SLV:s hemsida för den som vill söka vidare.

1. Olivolja
2. Fisk
3. Ekologiska varor
4. Mjölk
5. Spannmål
6. Honung och sirap
7. Kaffe och te
8. Kryddor
9. Vin
10.Fruktjuice
11.Olika köttslag

Källa: Livsmedelsverket

Kommentarer inaktiverade.