Inte bara naturliga råvaror i Bregott längre

Nya Bregott mindre innehåller inte längre bara naturliga råvaror som meddelas i Bregotts reklamfilm från 2010. De verkar ha frångått sina egna principer. Vi har nu fått en produkt med reducerad fetthalt att välja på, till priset av lite modifierad stärkelse och konserveringsmedel. Man får alltså det här skräpet på köpet. Vem är det som efterfrågar de här konstiga produkterna? Vilket fett väljer ni? Jag väljer smör eller vanlig eko-Bregott, kokosolja från hälsokosten eller olivolja i första hand. Då och då blir det ”fulolja”, dvs en billig lukt- och smakfri olja för att jag behöver det till en speciell rätt.

Kommentarer

Inte bara naturliga råvaror i Bregott längre — 7 kommentarer

 1. Precis som dig väljer jag oftast smör eller ekologiskt kokosfett för stekning. Olivolja undviker jag att steka i då den inte klarar värme så bra. I maten använder jag alltid icke ”lätta” alternativ då dessa alternativ oftast kompenseras med onaturligt skräp för att kompensera smakförlusten.

  Tror att många inte är så insatta i näringslära och därför tror att flytande margariner och matlagningsgrädde är bra. Bland det mest motbjudande jag sett är en form av stekmargarin som är baserat på sojaolja, i fast form! Undrar vad de stackars sojabönorna varit med om för att få samma konsistens som smör.

  Danmark ligger lite före i kampen mot skräpfetter.

  Intressant inlägg, finns mycket att diskutera kring ämnet.

 2. Hemsk när de gör reklam i tv för ngn äcklig stekmargarin o poänterar hur hälsosamt det alternativet är o så spär man på med barn i reklamen, vad gör då folk, jo köper det för det är ju så hälsosamt o våra barn älskar vi ju.

  Gör som jag, gör ditt eget smör, så himla enkelt o snabbt. Recept på camillas matuppror. Blanda sen med olivolja el dyl för smörgåspåläggskonsistens….

 3. Ja, synd att de lanserar det. Fast å andra sidan så kanske det är margarinkonsumenterna de försöker fånga.

 4. Konstigt egentligen att det kommer nya produkter som är mini,light,lätt,och nu också mindre.Jag trodde i min enfald att vi konsumenter hade börjat återgå till rena produkter.

 5. Det finns liksom två grupper i samhället, de som enligt mig har köpt det här med att light är bra för att man får i sig mindre fett och vi som (enligt mig)genomskådat vad industrin håller på med och som vill köpa ”the real thing”. Den fettskrämda gruppen är betydligt större fortfarande, tror jag. Tack för alla kommentarer!

 6. Snacka om felaktig tajming för en produktlansering! Är inte trenden snarare att man väljer fullfeta produkter, fria från allsköns skräp? Det blir snart rea i lighthyllorna!

 7. Hej,

  Mycket intressant inlägg! Själv använder jag olivolja (även till stekning men inte till fritering eller wok), smör (på makor, i bakning), kokosolja från hälsokosten (wok, bakning), och jordnötsolja som smak- och luktfri olja till asiatiska rätter och fritering (som jag gör sällan).
  Margarin eller Bregott använder jag alldrig.