Har ni sesamfrö kvar i skåpet?

Förutom att strö dem över wokrätter och garnera bröd med sesamfrön, passar de också bra i småkakor. Här demonstrerar jag hur jag gör småkakor när jag får oväntat besök Sen har vi ett recept på mycket goda sesambars som kräver väldigt mycket sesamfrö. Genom att rosta sesamfrön lätt i torr stekpanna, får man fram en väldigt fin nötig smak som sätter piff på sallader. Testa gärna det också! Sätt plattan på medelvärme, tillsätt sesamfrön och rör tills de börjar få färg. Det finns också svarta sesamfrön som blir jättesnygga på ljusa sallader. Kika efter det när du besöker specialbutiker och hälsokostaffärer.

Kommentarer

Har ni sesamfrö kvar i skåpet? — 1 kommentar

  1. Tack för tips! Nötterna som du tipsade om i kommentarerna på basförrådet ska jag definitivt testa. Och sesamtipsen ska jag kika vidare på.