När livet förändras över en natt

Det har ryktats om att vårt företag är till salu. Vi har sedan en ganska lång tid tillbaka haft planer på att ta in lite externt kapital för att kunna förverkliga våra strategier för tillväxt. Tanken var att ta in en minoritetsägare.

Den 10 december fick min man och medgrundare Victor en allvarlig cancerdiagnos, benmärgscancer. Beskedet satte marken i gungning rejält. Alla mina perspektiv, alla mina val och hela vardagen förändrades på ett kort ögonblick, så även framtidsplanerna för Middagsfrid.

Vi bestämde oss för att anlita en rådgivare eftersom processen nu blivit lite mer komplicerad. Vi har nu anlitat Deloitte. Efter långa diskussioner överväger vi nu andra lösningar än att bara sälja en minoritetsandel av bolaget. Just nu är vår egen kapacitet mer osäker och vi tror att en ny ägare som kommer in under dessa omständigheter kanske vill ha mer att säga till om givet de nya förutsättningarna. Familjen och hälsan är viktigast för oss. Därefter kommer jobb och företag.

Vi känner stor tillit till vår nya ledningsgrupp och att de tillsammans med en ny ägare kan göra underverk. Risken för att någon vill trasha vårt varumärke var något vi var rädda för ganska längre, men nu är vi så pass etablerade så vi tror inte att det finns någon risk för det. Det finns plats för flera matkasseaktörer på marknaden och efterfrågan på ekologiskt, klimatsmart, tillsatsfritt, svenskt och vegetariskt ökar. Intresset för matkvalitet ökar. Vi vill inte konkurrera på pris utan på kvalitet och vi tror oss ha goda chanser att hitta en ny ägare som har samma värderingar som vi. Mitt och Victors engagemang för att vilja hjälpa människor att äta bättre är oförändrat. Det har nästan blivit ännu viktigare eftersom jag tror att rätt mat förebygger och bidrar till läkning av sjukdom.

Det är osäkert var vi landar i den här processen, men om inte Victor var allvarligt sjuk skulle vi inte ens fundera på att sälja en majoritet av aktierna i bolaget. Förhoppningsvis är Victor frisk inom ett år och vi kan fortsätta att vara aktiva och skapa nytta i bolaget båda två, även om vi äger en minoritetsandel.

Pussbild med V

Kommentarer

När livet förändras över en natt — 12 kommentarer

 1. All styrka till dig och din familj Kicki <3 jag har en väninnna som nu nyligen fick en hjärntumör, hon är väldigt verksam inom fitnessvärlden och har gått in och ändrat kosten på sjukhuset då de pumpar patienterna med socker!!! Mejla mig om du vill ha kontakt med henne, hon är fantastisk.
  Kram
  Alex

 2. Vilken klok kvinna du är! Håller tummar och tår för att det går bra för V. Sköt om er, familjen är viktigast såklart.

 3. Familjen först! Håller tummarna för er, och sekundärt företaget. 🙂

 4. Lycka till med er kamp! Hoppas att behandlingen tar och att läkningen går bra. Tänker på er! Klokt att lätta ankar på företaget under dessa förhållanden.

 5. Ååååååh, krya på dig, Victor! Kämpa på båda två; vi behöver er! Kraaaam!

 6. Så berörd jag blev av ditt öppenhjärtiga inlägg. Och så svårt det måste vara att ta olika beslut.
  Jag har varit kund hos Middagsfrid i många år och du/ni har bidragit till betydligt bättre mat i det här huset, för mig, min man och våra två barn.
  Ni har byggt ett starkt varumärke, som står för kvalitet. Jag har alltid framhållit det ekologiska och närproducerade, hos Middagsfrid. Tack för att ni jobbat in det här!

  Nu håller jag bara andan och tummarna för att ni ska ta er igenom den stora, privata utmaningen. Självklart kommer familjen först. Lycka till, ta de beslut som krävs.

 7. All kärlek och respekt till er i denna tuffa stund! Kämpa på, håll fokus på tiden efter behandlingen och försök att hitta små saker i vardagen att njuta av. Bra beslut!!

 8. Friskt vågat! Håller tummarna att det löser sig på bästa sätt med både företagets framtidsplaner och familjen. Ni behövs!

 9. Oj. Ta hand om er. Familjen o hälsan går först. Skickar alla mina styrkekramar till er.
  Kram

 10. Hej
  Vad fint ni formulerat er situation.
  Vi känner oss övertygade om att Viktor fixar det och att ni och företaget har en fin framtid
  Claes o Louise