Årsstämma Äkta vara – detta är vår nya styrelse

I tisdags hade konsumentföreningen Äkta vara där jag är ordförande årsstämma. Jag blev omvald som ordförande, men styrelsen har delvis fått en ny sammansättning.

För er som inte känner till Äkta vara, kan jag berätta att det är följande:

  • En ideell medlems- och konsumentförening som driver frågor om bättre matkvalitet: färre tillsatser, mer råvara – mer mat i maten!
  • En sajt: På www.äktavara.org finns det dagliga nyheter om mat. Där bloggar vi från Äkta vara och journalisten och författaren Mats-Eric Nilsson, som bland annat skrivit böckerna Den hemlige kocken och Äkta vara. På sajten hittar du också en Livsmedelsguide, en Sverigeguide, en E-nummerguide och många andra tips.
  • En facebooksida för snabba nyhetstips och diskussionerwww.facebook.com/aktavara
  • En livsmedelsmärkning för dig som vill undvika tillsatser i maten.Läs mer >>

Äkta varas styrelse 2015 482

Högst upp: Paul Svensson, Björn Bernhardsson. Mitten: Karin Nordström, Titti Pålsson Nederst: Edit Künstlicher, Eva Bernhardsson och jag. Saknas gör Ulrika Brydling.

Här kommer en kort beskrivning av Äkta varas styrelseledamöter. Det står ”NY” efter de nya ledamöternas namn.

Kicki Theander ordförande

Med i styrelsen sedan 2012. Grundare av matkassetjänsten Middagsfrid som underlättar matlagning från grunden med ett minimum av tillsatser. Flitig opinionsbildare och twittrare. Nominerad som en av tio finalister till SvD Affärsbragd 2015.

Björn Bernhardson

En av Äkta varas grundare. Har varit ordförande sedan starten och är organisationens verksamhetsledare och ansikte utåt. IT-konsult, glassfantast och entusiastisk konstruktör av den nyligen lanserade Naturvinsguiden.

Eva Bernhardson

En av Äkta varas grundare. Har varit föreningens kassör sedan starten och är kansliets ansvariga för ekonomi och administration. F d förskollärare, friskvårdare och SAS-ekonom. Har alltid en surdeg på lut.

Paul Svensson

Välkänd kock, krögare, kokboksförfattare och TV-profil. Slåss för matlagning från grunden och ekologiska råvaror. Låter sina gäster på Fotografiskas restaurang få ta del av samtliga rätters innehållsförteckningar. Kom med i styrelsen förra året.

Ulrika Brydling NY

Välkänd kock med ekoprofil. Drev jämtländsk krog med närproducerat långt innan begreppet var känt i storstan. Lagar mat och pratar råvaror i TV4:s Vardagspuls. Leder juryn för tävlingen Unga ekokockar.

Karin Nordström NY

Listad som en av Sveriges supertalanger 2013. Affärsutvecklare med hållbart fokus genom egna företaget hellolittlefuture. Har arbetat med utvecklingsprojekt i Tanzania och Kina. Lagar mat, kampsportar och gör egen cider.

Edit Künstlicher NY

Drev fram till 2012 LivingGreen, Skandinaviens största ekologiska nättidning och bloggportal. Leder idag editK som hjälper företag med kommunikationslösningar och varumärkesstrategier inom mat, hälsa och hållbarhet.

Christine »Titti« Pålsson suppleant NY

Har arbetat nationellt och internationellt med strategisk marknadskommunikation, PR, och event samt införsäljning till svenska butikskedjor. Läser nu »Hälsopolitik och hälsoekonomi« samt »Maten i samhällsdebatten« vid Uppsala universitet.

Här kommer lite bilder från årsstämman:

Tvåbild

Trebild

 

Kommentarer inaktiverade.