Köttfri måndag – Pad thai med rostade cashewnötter & koriander

VK,-Pad-Thai-med-rostade-cashewnötter-och-koriander,-F-ES,-S-KB-W

Annandag påsk idag och vad passar inte bättre än ett middagstips på en vegetarisk rätt efter en helg fylld av massa gott (och kanske onyttigt). Därför bjuder vi, denna köttfria måndag, på en Pad thai med rostade cashewnötter och koriander.

1 fp risnudlar, 250 g
2 röda chilifrukter
2 lime
1 påse cashewnötter, 100 g
1 kruka koriander
3 msk kinesisk soja
3½ msk socker
1 msk vitvinsvinäger
2 krm sambal oelek
1 fp marinerad tofu, 270 g
200 g morötter, 2-3 st
1/3 purjolök
1 röd paprika
200-300 g pak choy
1 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
1 tråg böngroddar, 180 g

  1. Risnudlar (kastrull): Tillaga 1 fp risnudlar (250 g) enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. Låt nudlarna droppa av i ett durkslag.
  2. Tillbehör: Kärna ur och finhacka 2 röda chilifrukter. Dela 1 lime i klyftor. Hacka 1 påse cashewnötter (100 g). Hacka 1 kruka koriander.
  3. Sås (liten kastrull): Blanda 3 msk kinesisk soja, 3½ msk socker, ¾ dl vatten, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm sambal oelek och saften från 1 lime i kastrullen. Koka upp såsen så att sockret löser sig. Ställ såsen åt sidan för att svalna.
  4. Skär 1 fp marinerad tofu (270 g) i 1 cm stora tärningar och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Grönsaker (stekpanna): Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i 1 cm tunna stavar. Skölj och finstrimla 1/3 purjolök (gröna delen). Strimla 1 röd paprika. Strimla 200-300 g pak choy.
  6. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och fräs 2 pressade vitlöksklyftor, purjon, morötterna, paprikan, tofun och pak choy på hög värme i 3 min. Krydda med 1 tsk salt. Blanda ner risnudlarna, såsen och 1 tråg böngroddar (180 g) i pannan. Låt allt bli varmt, ca 1 min.
  7. Lägg upp alltsammans i en stor skål, strö över cashewnötter, chilin, koriandern och servera med limeklyftorna.

Smaklig måltid och ha en riktigt trevlig måndag!

Kommentarer inaktiverade.