Köttfri måndag – Lyxig lasagne med kronärtskockspesto och mandelspån

VK, Lyxig lasagne med kronärtskockspesto & mandelspån, HJ

Denna veckas köttfria måndagsrecept bjuder vi på lyxig lasagne med kronärtskockspesto och mandelspån.

1 zucchini
1 aubergine
1 gul paprika
100g rödlök (1-2 st)
1 msk basilika
4 msk olivolja
½ fp bladspenat (125 g)
½ fp körsbärskvisttomater (250 g)
½ msk balsamvinäger
1 burk kronärtskockspesto (200 g)
250 g keso
2 vitlöksklyftor
1 flaska passerade tomater (700 ml)
1 fp färska lasagneplattor (200 g)
1/3 fp riven prästost (50 g)
½ fp mandelspån (50 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Rostade grönsaker (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär1 zucchini och 1 aubergine i 5 mm tunna skivor. Finstrimla 1 gul paprika. Skär 100 g rödlök (1-2 st) i tunna halvmånar. Lägg grönsakerna på plåten och ringla över 1 msk basilika, 3 msk olivolja, 1 ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i ca 10 min.
  3. Sallad (skål): Skölj ½ fp bladspenat (125 g) och klyfta ½ fp körsbärskvisttomater (250 g). Blanda med 1 msk olivolja, ½ msk balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
  4. Grönsaksblandning (bunke): Rör ihop 1 burk kronärtskockspesto (200 g), 250 g keso, 2 pressade vitlöksklyftor1 flaska passerade tomater (700 ml), 4-5 msk vatten, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Blanda ner grönsakerna från plåten.
  5. Lasagne (ugnsform 20 x 30 cm): Varva grönsaksblandningen (börja med ett tunt lager och öka mängden för varje lager) och 1 fp färska lasagneplattor (200 g). Avsluta med grönsaksblandning och strö 1/3 fp riven prästost (50 g) och ½ fp mandelspån (50 g) över. Gratinera högt upp i ugnen i ca 15 min.
  6. Servera lasagnen med salladen.

Smaklig måltid och ha en riktigt trevlig måndag!

Kommentarer inaktiverade.