Köttfri måndag – Majsfritters med krämig mangosalsa & jalapenosås

VK---Majsfritters-med-avokado--och-mangosalsa-samt-lime-och-jalapenodressig---LY-W

Denna köttfria måndag som också är första måndagen i april bjuder vi på ytterligare en kundfavorit  – Majsfritters med krämig mangosalsa & jalapenosås. 

1 burk kikärtor (400 g)
½ dl majsstärkelse
2 ägg
1 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 burk majs (300 g)
4 port valfritt gryn
1 lime
½–1 jalapeño
2 dl gräddfil
100 g rödlök (1–2 st)
2 avokado
1 mango
5 msk olivolja
1 crispsallad (200 g)
200 g tomater (2–3 st)
½ msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Majsfritterssmet (stavmixer + mixerbunke): Blanda 1 burk avrunna kikärtor (400 g), ½ dl majsstärkelse, 2 ägg, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk spiskummin och ½ tsk salt i bunken. Mixa lätt till en grynig smet, tillsätt 1 burk avrunnen majs (300 g) och rör om.
  2. Koka valfritt gryn (gärna quinoa) till 4 personer.
  3. Jalapeñosås (skål): Riv skalet från 1 lime i skålen. Finhacka ½–1 jalapeño och blanda i skålen tillsammans med 2 dl gräddfil och 2 krm salt.
  4. Avokado- och mangosalsa (skål): Finhacka 100 g rödlök (1–2 st) och lägg i skålen. Skär 2 avokado och 1 mango i 1 cm stora tärningar och lägg i skålen. Pressa över saften från 1 lime och tillsätt 1 msk olivolja och 2 krm salt.
  5. Majsfritters (stekpanna + fat): Hetta upp 2 msk oliv­olja i pannan, klicka ut majsfritterssmeten (ca 2 msk) och stek i 2 omgångar på medelvärme, 3 min/sida. Lägg frittersen på fatet allteftersom de blir klara.
  6. Sallad (stor skål): Strimla 1 crispsallad (ca 200 g) och skär 200 g tomater (2–3 st) i grova bitar. Blanda grönsakerna i skålen tillsammans med 2 msk olivolja,½ msk balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  7. Servera majsfrittersen med grynen, salladen, salsan och jalapeñosåsen.

Smaklig måltid!

Kommentarer inaktiverade.