Vår kock Andrea rapporterar om Food & Friends trendrapport

Mina kollegor Yaya, Linda och Andrea har nu på morgonen varit iväg och lyssnat på Food & Friends rapport kring mattrenderna 2017. Andrea har sammanfattat lite om sina intryck från gårdagens seminarium:

  • 22 min är den tid som svensken i snitt spenderar kring middagsbordet. Väldigt viktiga minuter för att hinna prata med sin familj, stämma av och ha en stund tillsammans i den annars hektiska vardagen. En relativt stor del säger dock att man äter ensam för att hinna med sociala medier eller tv-serier, men heja Middagsfriden med familjen!
  •  PRIS! är vad som är viktigast när man handlar och lagar mat idag. Pris, råvaror och att det smakar gott är de tre viktigaste pelarna inom matlagning. Föregående år har råvaror haft en större betydelse när det kommer till att handla mat, men idag ser man att priset igen bär ett tungt ansvar för vad som anses viktigast.
  • ….och när vi ändå pratar pris – 40 kr är vad de flesta tycker att en portion vardagsmat idag får kosta.
  • Vi lagar i snitt mat i 35 min per vardagskväll. Jamie Olivers 15 minute meals kanske inte är det ledande idag ändå.
  • 44% av svenskar äter vegetariskt minst en gång i veckan.

Sedan pratades det en del om hälsa, som ju är en väldigt stor trend just nu, och även en väldigt viktig del av våra byggstenar här på Middagsfrid. När svensken fick svara på vad hälsa är för dom svarade de flesta att det är att äta mindre socker. Därefter att äta mer grönsaker (vilket dock hade sjunkit lite från föregående år) och sedan att äta varierat. Och vad är det vi på Middagsfrid vill erbjuda våra kunder? Ja just det… 😉

Sedan fanns självklart den efterlängtade Topp 10-listan med i presentationen.

Vad anses vara trendig mat idag?

  1.  VEGO  – den obesegrade Pulled Porken fick kliva åt sidan för att lämna plats för den vegetariska maten. Att äta ”vego” anses alltså som det absolut trendigaste just nu.
  2. Tacos – fortfarande en storfräsare i hemmen.
  3. Sushi – kanske känns lite gammalt för vissa, men en trogen tjänare på trendlistan.

Sen låg givetvis den omtalade Poke Bowlen och bubblade, och om man får spå inför nästa år känns det mycket troligt att denne kommer att ta sig uppåt på listan.

Kommentarer inaktiverade.