40 inspiratörer för hållbar livsstil 2017

Min blogg blev nominerad och har nu kommit med på Green Matchs lista över 40 inspiratörer för en hållbar livsstil.  Jätteroligt! Personer, bloggar, nätverk och företag som inspirerar till en hållbar värld kan bli nominerade. Det handlar inte bara om mat utan om biobränsle, att undvika gifter i kosmetika, om att shoppa secondhand och att överhuvudtaget konsumera och slänga mindre. 

40 inspiratörer för hållbar livsstil 2017
Motiveringen till att just jag hamnade på listan (utan inbördes rangordning) lyder:

”21. Kicki Theander

Kickis blogg

Kicki Theander

Kicki blev återigen nominerad i årets tävling av hennes utmärkta kunskaper om ekologiska råvaror. Hon värnar om vår planets resurser och skriver om ekologiska matlagningstips. Kika in på hennes blogg så kan du ta del av hennes tips på hur man använder ekologiska element i din matlagning! I Kickis blogg hittar du även fina bilder och goda, intressanta recept. Kicki bevisar att ekologisk mat inte innebär försämrad livskvalitet, utan snarare tvärtom. Ekologisk mat kan vara varierande, spännande och god! Hon driver också matkasseföretaget vid namn Middagsfrid.

Vad är Kickis bästa tips till hållbar livsstil?
“Mitt bästa tips för en mer hållbar livsstil är att äta mindre rött kött och mindre mejeriprodukter. Börja med att endast äta vegetariskt till lunch t.ex. Eller söka upp ett nytt vegetariskt recept på internet varje vecka och på så sätt utöka den egna repertoaren av vegetariskt. När du äter kött, ät mindre och bygg mättnaden på baljväxter och rotfrukter istället. En matig linssallad på belugalinser, hackade grönsaker som paprika och morot samt kryddgrönt passar till det mesta och kompletterar och drygar ut dina måltider.””

Jag tycker att de betonat mitt ekologiska engagemang lite väl hårt. Min stora käpphäst (just nu) är köttkonsumtionen vilket kanske verkar paradoxalt eftersom Middagsfrid säljer kött. Jag brinner för att få konsumenter att äta mer vegetariskt, eftersom det spelar störst roll för planetens hållbarhet när det gäller mat & miljö. Ekologiskt är ju renare och säkert därför bättre för kroppen och man behåller fler pollinerare utan bekämpningsmedel osv, men om jag måste välja en fråga som överskuggar alla andra så är det att minska på köttet. Förutom hållbarhetsmässiga fördelar är det också bättre för hälsan att äta mindre rött kött och det är just det röda köttet som ger störst upphov till växthusgasutsläpp.

Kommentarer inaktiverade.