Dagens köttfri måndag-tips: Zucchinirullader med ajvar relish och manchego

Detta är ett av våra recept från Vegokassen. Våra recept är alltid kompletta med tillbehör som sallad och dylikt. Om du lagar det här receptet kan du ju ha en annan sallad till och koka ris eller annat gryn till. Eller för LCHF:are, skippa grynen. Jag har kursiverat tillbehörsingredienserna i listan nedan. Punkterna 4-6 nedan kan varieras med andra ord.

Du behöver:

2 zucchini
2 msk olivolja
1 fb stora vita bönor (400g)
50 g ruccola
100 g rostade salta solroskärnor
150 g färskost med smak av vitlök och örter
2 krm cayennepeppar
350 g ajvar relish
75 g manchegoost
250 g bulgur
250 g morötter
50 g rödlök
70 g machésallad
1 tsk balsamvinäger


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsplåt och lägg i ett ark bakplåtspapper. Skär 2 zucchini i ½ cm tunna skivor på längden. Lägg på plåten, ringla över 1 msk olivolja, 2 krm salt och stek i mitten av ugnen i 10 min.
  2. Fyllning: Lägg bönorna i en bunke med rucolan, solroskärnorna, hälften av färskosten, 2 msk vatten, ½ tsk salt och 2 krm cayennepeppar. Mixa med mixerstav till en grov smet.
  3. Blanda ajvar relishen med resten av färskosten, 1 dl vatten och ½ tsk salt i en ugnsform (20 * 30 cm). Lägg 2 msk fyllning på varje zucchiniskiva, rulla ihop och lägg med skarven nedåt i såsen i formen. Grovriv manchegon och strö över rulladerna. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 min, tills de är gyllenbruna.
  4. Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Sallad: Skala och skär morötter i tunna remsor med en osthyvel. Skär rödlöken i i tunna halvmånar. Blanda med machésallad, 1 msk olivolja och 1 tsk balsamvinäger i en skål.
  6. Servera rulladerna i sin sås med bulgurn och salladen vid sidan av.

Kommentarer inaktiverade.