Ät något ovanligt den här veckan

Just nu är jag inspirerad av min julklappsbok Happy Food av Niklas Ekstedt och Henrik Ennart. De skriver bl a om vikten av en stor artrikedom av bakterier i tarmen och att vi äter alldeles för ensidigt. Tre fjärdedelar av jordens mat kommer från tolv växtslag och fem djurarter. De vanligaste växterna i rangordning är: sockerrör, majs, ris, vete, potatis, sojabönor, cassava, tomater, bananer, lök, äpplen och vindruvor. De vanligaste djuren vi äter är svin, kyckling, nötboskap, får och getter. Denna brist på mångfald ger en fattig bakteriemiljö i tarmen för alltför få stammar.

Att äta många olika saker är både roligt och bra för hälsan

Det är mycket positivt för hälsan och tarmfloran att äta varierat. Äter man många olika sorters vegetabilier får man också i en lång rad av antioxidanter som tillsammans ger ett starkt immunförsvar. En av Middagsfrids uppgifter är just att erbjuda en bättre middagsvariation till våra kunder.

Den senaste veckan har jag fått i mig paranötter, durrramjöl, alger, trädgårdskrasse, pomelo, vildris och björnbärspulver. Ni förstår kanske att jag särskilt försökt notera om jag ätit något lite mer ovanligt. Just vad gäller paranötter står det i Happy Food om en brasiliansk studie som visade att det dåliga kolesterolet LDL sjönk som en sten nio timmar efter att försökspersonerna ätit fyra paranötter. Och att effekten av dessa blott fyra stycken nötter kvarstod efter 30 dagar! Paranötter är fulla av mineralet selen som har en antiinflammatorisk verkan och anses motverka vissa cancerformer. Sådan fakta går jag igång på! Även andra nötter har en rad hälsofördelar vilket glädjer en nötälskare som mig.

Satsa på mat som du inte brukar äta

Får jag föreslå att ni köper hem lite ovanliga ingredienser den här veckan? Viltkött istället för nöt och fläsk kanske? Eller gå till grönsaksdisken och köp hem något som du inte känner igen. Det är både roligt att lära sig att laga något nytt och att få uppleva nya smaker och smakkombinationer. Titta i ditt kryddskåp och lär dig använda en krydda du redan har hemma för att laga en ny rätt. Kryddor innehåller värdefulla antioxidanter som har stor betydelse för hälsan trots att vi äter små mängder av dem. Gurkmeja är ett känt exempel, men även muskotnöt, ingefära och gröna örter som rosmarin, basilika och mynta har en positiv inverkan på immunförsvaret tack vare dess egenskaper.

Numera finns det också många roliga gryner du kan köpa för att variera dina middagar. Testa pearl barley och gör en italiensk orzotto, blanda ditt vanliga ris med vildris som har en fantastiskt arom och konsistens eller koka nakenhavre till din matiga sallad. Om du gillar att baka bröd finns en uppsjö nya mjöler som du kan variera ditt bröd med. Durramjöl är mineralrikt och binder degen bra, bovetemjöl innehåller fullvärdigt protein och havremjöl är mer näringsrikt än vetemjöl.

Jag äter hellre något nytt än något gott

Det kan räcka med något litet för att förnya sig och bjuda tarmen på nya bakterier. Köp en ny ört och klipp den över lite kokta grönsaker! Det kanske inte blir en fullträff, men du lär dig något nytt. Rosta lite roliga frön i stekpanna och strö dem över en wok. Byt ut riset mot svart quinoa. Det behöver inte vara så stort. När det gäller matlagning och att bredda sin repertoar måste man våga misslyckas lite. Jag brukar säga till mina vänner att jag hellre äter något nytt än något gott, för det är faktiskt oftast sant. På vissa restauranger har jag dock en tendens att alltid välja samma rätt när jag väl fastnat för något.

Kommentarer

Ät något ovanligt den här veckan — 5 kommentarer

 1. Hej, jag vill bara säga ett stort tack till Dr. OGUNDU för vad han har gjort för mig och också råd till någon som lider av civilproblemet. Han tog tillbaka mannen jag älskar och vårdar med hela mitt hjärta, En man som lämnade mig för en annan kvinna i bra 6 månader, med 2 barn, hoppades allt förlorat tills jag hittade Dr OGUNDU email online, som berättade för mig att allt kommer att bli bra . Han berättade för mig att min man kommer tillbaka om 2 dagar, jag är så underbar idag att min man är tillbaka till mig och vi är glada och han vill alltid vara vid min sida, jag kommer att rekommendera dig mot liknande problem att kontakta Dr OGUNDU vem är pålitlig och rakt framåt kan du kontakta honom via e-post [drogunduspellcaster@gmail.com]

  Om du också behöver lösas i följande problem, kontakta honom så bra.
  1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) Kärlekstavling
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik eller vinna en lotteri.
  (7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) om du inte kan uppfylla din partner.
  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.
  (11) om du vill skilja din man
  (12) om du vill ha dina önskemål.
  (13) Graviditet stava för att bli gravid baby
  (14) Garantera att du vinner de oroliga domstolsärenden och skilsmässa oavsett scenen
  (15) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
  E-postadressen återigen är [drogunduspellcaster@gmail.com] omedelbart kontakta honom

  • Hej, jag är Theresa Williams Jag har för dig, jag gjorde allt för dig, jag gjorde allt Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag stavade till slutet av mitt liv och jag spionerade det tillbaka till slutet av mitt liv. han såg det, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var ungefär 4 pm. Jag blev så förvånad, jag sa att jag var så förvånad att jag var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom. Jag var så glad och gick för att vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet att du har ett förhållande med, skulle jag kunna hjälpa dig med den här personen. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad till ditt kontor / lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 2. Increasingly [URL=http://cheapvardenafil-levitra.online/#vardenafil-20mg-izf]levitra[/URL] hilt; relieving sarcoidosis; fruit, rubella levitra [URL=http://vardenafil20mg-levitra.online/#levitra-vre]levitra prices[/URL] instil mapped, lip symptomatic, incisional levitra 20mg information [URL=http://generic-cialispills.online/#cialis-pills-qwl]cialis pills[/URL] matter embarking stomach; supracondylar advantage; [URL=http://without-prescription-cialis-online.online/#cialis-without-prescription-lh0]cialis[/URL] effusion, included wrong, hopes triggered [URL=http://levitracheapest-price20mg.online/#cheap-canada-generic-levitra-06h]discount levitra[/URL] sicker involutional, pointed monoblasts shoulder, [URL=http://canada-cialis-for-sale.online/#cialis-cii]www.cialis.com[/URL] prolactinoma, criterion years blue, cerebello-pontine [URL=http://cialis20mgpurchase.online/#cialis-generic-20-mg-6qc]cialis[/URL] colorectum client, recurrently conjugation cialis 20 mg price expectations, year.

 3. Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att kunna vittna. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här doktorn som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-posten [drogunduspellcaster@gmail.com] din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

 4. Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, e-post: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag var förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.