Fredag igen, och vad ska vi äta till middag?

Veckan är slut och det är fredag igen! Och vad ska vi äta till middag…? Är det slut på middagsidéer efter alla helger och lediga dagar? Då kommer här ett tips lagom till fredagsmiddagen på Vit palsternackspizza. Perfekt om du känner för något annat än ”vanlig” pizza med tomatsås. Den är både enkel och supergod! Prova så får du se!

VIT PALSTERNACKSPIZZA MED TIMJANSMARINERAD SVAMP

Det här behöver du:

2 fp pizzadeg, á 550 g

200 g rödlök

500 g palsternacka,

100 g Grana Padanoost

1½ dl crème fraiche

4 tsk timjan

250 g körbärskvisttomater

250 g champinjoner

3 ½ msk olivolja

1 msk balsamvinäger

2 vitlöksklyftor

400 g vitkål

200 g morötter

1 msk vitvinsvinäger

 

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Pizzadeg (två plåtar med bakplåtspapper): Ta fram 2 fp pizzadeg. Lägg en pizzadeg på varje plåt.
  3. Skär rödlöken i tunna halvmånar. Skala och skär palsternackan i tunna skivor. Fördela löken och palsternackan på pizzorna allteftersom. Grovriv Grana Padanoosten.
  4. Topping (liten skål): Blanda crème fraiche med 2 tsk timjan, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen. Fördela crème fraicheblandningen och den rivna osten på pizzorna. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i ca 15 min.
  5. Grönsaker (bunke): Halvera körsbärskvisttomaterna. Ansa och skär champinjonerna i tunna skivor. Blanda 1½ msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk timjan, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Blanda tomaterna och champinjonerna med marinaden i bunken.
  6. Pizzasallad (skål): Finstrimla vitkålen. Skala och grovriv morötterna. Lägg vitkålen och morötterna i skålen. Blanda ner 2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen med kålen och morötterna.
  7. Toppa pizzorna med de marinerade grönsakerna. Servera med pizzasalladen.

Kommentarer inaktiverade.