Tryter fantasin inför din middagsbjudning?

Händer det dig att du ska bjuda över vänner på middag och sen sitter du där helt blank och kommer inte på någon mat du vill laga? Det händer mig, tro’t eller ej. Vad gör jag då? Istället för att bläddra lite planlöst i kokböcker eller surfa lite planlöst på nätet börjar jag med att begränsa mig ordentligt. Begränsning föder nämligen kreativitet. Det är inget jag har hittat på själv utan läst om i åtskilliga kreativitetsböcker. Det finns även inspirerande tal om kreativitet på TED.

Begränsning ger energi och gör dig mer kreativ

Ett sätt att begränsa sig är att bestämma sig för några råvaror man vill ha med i varmrätten, t.ex. att det ska vara något med lax, viltkött eller oumph. Jag bestämmer mig alltså för att endast leta i en viss riktning. Med ens får jag mer energi och det blir mer lustfyllt att planera middagen.

En fredagskväll kan en naturlig begränsning vara att maten antingen måste förberedas eller gå relativt snabbt att laga. Då gör tillagningstiden att sökningsområdet snävas av rejält. Förutsättningarna tillåter inte långkok som pulled pork eller grytor på högrev om man inte kan laga dessa rätter kvällen innan.

Tema

Ett annat sätt är att börja med att välja någon sorts tema, t.ex ett land eller en region. Sydamerikanska köket, italienska köket eller varför inte det thailändska? Man kan välja en färg, en viss typ av smaksättning, t.ex. citron eller att låta sig inspireras av en viss kokboksförfattare eller matprofil.

Min dotter vill ha en 20-talsmiddag när hon fyller år nu i februari. Hon älskar kläder och mode, så i det här fallet är det kläderna som har inspirerat men hon ska också googla upp mat som man åt på den tiden. Då blir begränsningen något roligt och en fin möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom något område. Cocktails var populära på den tiden och nätet och Pinterest är fullt av inspiration på tillhörande snittar, canapéer och annan fingermat.

Det är tillåtet att stjäla andras idéer

Har du ätit något gott på hemma hos någon eller på restaurang? Fråga efter receptet eller försök återskapa det du ätit. Varför uppfinna hjulet själv? Det finns en bra bok som handlar just om detta som jag verkligen kan rekommendera, Steal Like an Artist. Även om man stjäl en idé här och en där kommer slutresultatet ändå att bli ett personligt uttryck när du blandat in dig själv i skapandeprocessen. Det handlar mest om att inte behöva börja helt från början, att låta sig inspireras av andra och kanske bygga på med något eget.

När jag startade Middagsfrid hade jag under två års tid inspirerats av Ekolådan som levererade ekologiska grönsaker till min dörr på prenumerationsbasis. Den affärsidén är lik min på många sätt.

 

Kommentarer

Tryter fantasin inför din middagsbjudning? — 6 kommentarer

 1. Hej, jag är Theresa Williams Jag har för dig, jag gjorde allt för dig, jag gjorde allt Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag stavade till slutet av mitt liv och jag spionerade det tillbaka till slutet av mitt liv. han såg det, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var ungefär 4 pm. Jag blev så förvånad, jag sa att jag var så förvånad att jag var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom. Jag var så glad och gick för att vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet att du har ett förhållande med, skulle jag kunna hjälpa dig med den här personen. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad till ditt kontor / lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 2. Кадастровые работы и технические планы в г. Краснодаре и г. Абинск.
  Решение любого вопроса по Краевому БТИ. Точно в срок.
  ——————————–
  [url=http://bit.ly/2rJUgga#TufwdP5eA5]бти проспект чекистов краснодар[/url]
  [url=http://bit.ly/2rJUgga#FQ9386YU0b]бти г. краснодар ул. гагарина[/url]

 3. Кадастровые работы, межевание, выписка из ЕГРН, регистрация права в г. Краснодаре и г. Курганинск.
  Решение любого вопроса по Краевому БТИ. Точно в срок.
  ——————————–
  [url=http://bit.ly/2rJUgga#9s5E0M7hrW]бти гагарина краснодар[/url]
  [url=http://bit.ly/2rJUgga#Fas2W74sfb]бти краснодар леваневского 16 режим[/url]

 4. Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att kunna vittna. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här doktorn som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-posten [drogunduspellcaster@gmail.com] din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

 5. комплексное благоустройство дворов тула
  благоустройство около подъезда
  заявление на асфальтирование дороги
  асфальтирование львовский
  асфальтирование проект

 6. благоустройство г хабаровск
  услуги по благоустройство минск
  гост благоустройство дворовых территорий
  планы на благоустройство москвы
  программа проектирования благоустройство территории

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.