Så tycker ni om oss

Vi har gjort en ny kundundersökning och resultaten visar en del intressanta förändringar sedan i januari i år. Vi valde att ställa frågor till sådana kunder som tagit emot minst tre leveranser. Sedan det förra undersökningstillfället har vi lanserat en ny produkt, 3-dagarskassen. Vi har också gjort ansträngningar för att få ner tillagningstiden. Vi har förenklat recepten, använder stoppklocka i provköket, vi använder mer färdigstrimlade grönsaker och färdigtärnat kött, vi har satsat på bättre kundservice och någon gång ibland har vi bytt ut den vegetariska rätten till ”nästan vegetariskt”.

Resultat: Kunderna upplever att det går snabbare att laga maten nu, få har synpunkter på att det tar för lång tid. Man uppskattar de nästan vegetariska rätterna. De allra flesta lagar recepten precis såsom vi skriver dem. Kunderna upplever att de äter bättre och slänger mindre mat sedan de blev kunder hos oss. När det gäller dubbelmiddagen är det fler som tycker att det är positivt än negativt, men förra gången vi frågade var det en ännu större andel som var positiva. Våra kryddningar upplevs av de allra flesta som lagom med en viss dragning åt ”för slätstruket”. Därför ska vi satsa på att ”hotta till” våra smaksättningar och låta de som har känsliga barn dra ifrån istället. Kunderna ser gärna att vi skickar med bönor och linser, dock ej quorn och tofu. Bland kolhydrattillbehören är man mest positiv till att få hem potatis, tortillas och nudlar och minst positiv till att få hem mjukt bröd och mjöl. En överväldigande majoritet tycker att antalet/mängden kolhydrattillbehör är lagom. Lamm- och viltkött vill man ha oftare och fläsk och chark mer sällan. När det gäller kyckling föredrar de flesta bröst- eller lårfilé eller färs, men vill ha kycklingdelar med ben mer sällan. Kalkonprodukter vill man ha oftare. Glädjande i undersökningen är att kunderna har märkt att vi förbättrat vår kundservice markant. Tillgängligheten har ökat och svarstiderna minskat. Kundnöjdheten har ökat (nöjd eller mycket nöjd=97%) liksom den andel som uppger att de skulle rekommendera oss till en vän (99%).

Kommentarer

Så tycker ni om oss — 9 kommentarer

 1. Intressant undersökning. Jag som varit kund ett bra tag tycker att det är jättebra med quorn och tofu. Vad ska man annars ha för protein i vegetariska rätter? Gärna böner och linser också, men väldigt ofta har den vegetariska maten stora mängder ost som huvudsaklig proteinkälla. Det blir lite fantasilöst kan jag tycka… Hade ni haft fler vegetariska rätter per vecka eller en kasse som är enbart veg så hade vi beställt varje vecka! Nu tar vi lite mer sällan.

 2. Hej Ylva!
  Jag önskar att fler hade samma åsikt som du! Egentligen håller jag med, men jag måste påminna mig att vi är ett konkurrensutsatt företag som slåss om kunder och måste sälja en kasse som många vill ha. Det är hårt nog för oss att stå på oss med vegorätten överhuvudtaget. Vi skulle definitivt sälja mer om vi slopade den helt och hållet. Jag tycker också att quorn och tofu behövs för att skapa variation, men jag lyssnar på vad majoriteten tycker. Tack för att du tycker till!

 3. Är väldigt glad att smaksättningen kommer att hottas till. Känner också att kryddningen ofta är en aning slätstruken på gränsen till tråkig,och kan nog uppgraderas lite. Underbart!

 4. Kan instämma i det positiva till att kryddningen hottas till. Själv kan jag ta ut svängarna och smakar ständigt av tills jag är nöjd. Men om man följer recepten slaviskt kan de bli slätstrukna ibland. Vad jag föreslår är att ni ser över vad som kan läggas till ”Att ha hemma-listan”. T ex har jag under tiden jag prenumererat fått kummin varje gång en gulasch eller liknande skall tillagas vilket innebär att jag har 5-6 påsar hemma av denna sällan-krydda vilket känns slösaktigt. Detta kan istället ligga som att ha hemma precis som ni listar andra kryddor.

 5. Kul med torsk nästa vecka! Sambal oelek och mango chutney har vi ju dock alltid här hemma, men det går väl åt det med;-)

 6. Hej! har haft två matleveranser nu. Vill bara säga att vi är väldigt nöjda allihopa i familjen. Det har tagit bort otroligt mycket stress i vardagen. Framförallt tycker vi att det känns skönt att veta att vi alltid äter varierat, bra och nyttig mat. Det är just det vi gillar med er, att ni väljer ut mat som är näringsrik och nyttig. Hoppas ni alltid kommer att ha nyttig mat. Det är det bästa. Vi alla i vår familj är väldigt aktiva och tränar mycket, och då känns det skönt att veta att det alltid är bra och nyttig mat.

 7. Hej Tomas! Tack för feedbacken, det är verkligen ett kärt nöje att få hjälpa till med det som stressar en. Jag blir så glad över när någon kund bemödar sig att skriva till oss med bara positivt att säga, så tack för det än en gång! Det värmer! Trevlig helg!

  Sara, noterar det du skrev om mango chutney och sambal oelek. Men som sagt, de produkterna håller i en evighet.

 8. Hej!
  Vi har märkt att det går fortare att tillreda maten, och inte lika mycket att hacka. Det uppskattar vi mycket! Jag tycker Middagsfrid är helt fantastiskt, det har jag sagt flera gånger, men jag fortsätter gärna med det :o)Måste hylla 3-dagarskassen också som passar oss perfekt! Tidigare fick vi slänga lite då vi inte åt hemma varje kväll, men med detta så går alla råvaror åt!!

 9. I do believe all of the concepts you’ve introduced to your post. They’re very convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are very short for starters. May you please lengthen them a little from subsequent time? Thank you for the post.