Nytt sätt att vispa grädde

Jag läste om ett sätt att vispa grädde utan elvisp. Så här gör man: häll grädden i en plastpåse, blås i lite luft och skaka sedan påsen tills grädden tjocknar. Det funkar! Det tog inte ens 5 min, dvs betydligt snabbare än att stå med handvisp. Vi använde dubbla plastpåsar för säkerhets skull. Grädden blir dock inte fullt lika fluffig som när man vispar på vanligt vis. En annan nackdel är att ganska mycket grädde fastnar på påsens insida och är svår att få ut.

Någon som har liknande smarta tips i köket?

Kommentarer

Nytt sätt att vispa grädde — 6 kommentarer

 1. Japp, jag fick ett tips att vispa grädde i en shaker, dvs en sådan som gymkillarna använder för sina protein och gainerdrinkar.

  Fungerar väldigt bra och man kan använda en kniv för att skrapa ut det sista.

 2. Vi har också en shaker, fast en från tupperware, som är avsedd för att vispa grädde med fast själv gillar jag det traditionella viset så man inte råkar vispa för hårt det blir inte så gott.

 3. ja, skrattar,
  häftigt, gräddsvisp in case of elfel….

  dedu stearinljusj å påsvispad grädde..

  Snygg sida Du har, andas matro…
  snyggt även att Ni delar ut ”mat” till behövande….

  Avslutningsvis,varför äter folk så snabbt, rena bistron,
  njuter ej,
  och nåt som jag gärna länge velat säga:
  -Förbjud Ronalds otäcka ”mc donalds”

  när usa visar sig från värsta sidan…..
  Tacka vet jag r y s k mat….:-)

 4. Kul med tipsen om gym-shakers! En vanlig elvisp ger den godaste finaste vispgrädden förståss.

 5. Apropå rysk mat gillar jag verkligen Seljanka eller heter Lakseljanka? En fisksoppa med citronkött, oliver, kapris, crème fraiche och tomatpuré?

 6. Låter som en bra idé i sommarstugan eller om man campar! Hemma kör jag alltid med min mekaniska vev-visp när jag vispar grädde, men den måste vara fet och riktigt kall, då går det fort.