Om mig

Hej! Välkommen in på min blogg.

Jag heter Kicki Theander. Jag är grundare av matkasseföretaget Middagsfrid, har tre barn och är förutom mat mycket intresserad av meditation och dans. Mitt matengagemang handlar om matlagning men också om matkvalitet och matproduktion. Det finns miljöfrågor och sociala frågor som har med matproduktion att göra. Mat handlar inte bara om hur det smakar utan också om näring, hållbara fiskebestånd, klimatet, djurhållning och odlingsmetoder. Här hittar du mer information om mig och vad jag gör. Varmt välkommen att höra av dig om du vill anlita mig som föreläsare, hitta på något roligt samarbete eller besöka Middagsfrid. Boka gärna in dig på en provsmakningslunch i vårt provkök genom att maila mig på kristina.theander@middagsfrid.se! Det har vi de flesta dagar mellan 11.30-12.30. Hälsningar Kicki”

Min vision

Jag brinner för att den gemensamma familjemiddagen, att man samlas på kvällen och äter mat som man själv lagat från riktiga råvaror. Måltiden är en ypperlig social institution där man mötas och prata om hur dagen varit. Flera studier visar att måltiden är mer effektiv för barns språkutveckling än att läsa sagor för dem.

Min matfilosofi

Den optimala matkassen för mig innehåller framförallt färskvaror och mindre av konserver. Vi levererar inte frysta varor. Maten ska helst vara ekologisk, fri från tillsatser och industriella ingredienser, innehålla mycket fibrer och färg, ha en bra variation och spännande smaker. Maten ska vara ganska enkel att laga och inte ta alltför lång tid. Mycket grönsaker är en självklart i alla måltider.

Mitt twitter

Jag twittrar om mat, matkvalitet, entreprenörskap, kreativitet, jämställdhet, företagande samt nyheter och betraktelser.

Middagsfrid

Vi är en av de största aktörerna i matkassebranschen. Vi var först ut med att leverera färdigplanerade matkassar oktober 2007. I dagsläget (juni 2017) är vi 24 medarbetare som tillsammans jobbar för att underlätta livet för familjer runtom i Sverige. Vi levererar en premiumkasse med minst 25% ekologiska varor, mycket få tillsatser och där det mesta är färska råvaror.

Priser och utnämningar

 • Utsedd till Bäst i test” bland matkassar 2016, Aftonbladet
 • Bäst-i-test på Bäst-i-test.ses test av matkassar i oktober 2016
 • Vegokassen blev Barnfamiljernas favorit i SVT Plus 2016
 • Utsedd till ”Bäst i test” bland matkassar 2012, Aftonbladet
 • Vinnare av titeln ”Årets Entreprenör 2010″, Nya Affärer
 • Vinnare av titeln ”Årets tjänsteutvecklare 2009”, Nutek
 • Vinnare av titeln ”Årets kvinnliga stjärnskott, region Sthlm 2009,” Ernst & Young
 • Finalist i kategorin ”Årets medvetna butik”, Retail Awards 2010
 • Finalist i kategorin ”Årets utmanare”, Retail Awards 2010
 • Vinnare av titeln ”Årets Rookie 2009” av branschorganet FriKöpenskap
 • Anlitade av Sydsvenska Dagbladet som receptleverantör
 • I panelen ”Makten över maten” på livsmedelsdagarna 2009
 • Utvalda av Skandinaviens största privata kvinno- och barnhälsosmottagning, MamaMia, att stå för deras redaktionella material om kost
 • Utnämnd till en av 2009 ”100 Inspiratörer” av tidningen Leva
 • Kicki återfanns på 23:e plats på listan över Sveriges 100 viktigaste påverkare inom hållbart företagande (CSR i praktiken)
 • Nominerad som ”Årets inspiratör” av tidningen Mama, 2008
 • Nominerad till Matglädjepriset av Matmagasinet, 2008

Utbildning/erfarenhet

Jag är utbildad civilekonom och har en bakgrund som managementkonsult innan jag startade Middagsfrid. När det gäller mat är jag självlärd, men jag har hållit på i 30 år.

Familj

Jag bor i Nacka med mina tre barn,  Lukas 16, Lisa 13 och Markus 11 år.

Intressen

Matlagning, forskning kring mat, miljöfrågor, dans, meditation, personlig utveckling, läsning.

Förebilder

Oprah Winfrey, Lisa Förare Winbladh, Yotam Ottolenghi.

Kommentarer

Om mig — 6 kommentarer

 1. Kara Kicki
  Jag bor i Riga och ar lettiska. After dina artikel forstod jag att matkasen blir valdigt polular i Sverige. Finns det ingen mijlighet att traffa dig nagonstans i Sverige for att diskutera om din business: hur fungerar detta och vad ar det masta svarigaste in din business. Jag kan vara oppen till dig och saga att jag har plannerat att opna liksom business i Lettland.
  Detta ar nagontig nytt i Lettland och darfor jag skulle vara glad att traffa dig och diskutera om detta. jag vet inte om detta tjansten ar fri or jag maste betala for detta information.
  jag skulle vara glad om du svarar mig pa e-mail. Jag kan lite svenska och engelska.
  Tack so mycket
  Halsningar
  Marite/Lettland

 2. Hej Kicki!
  Jag har en fråga. Din bild som du tar till julbordet. Är så fantastiskt fin. Sitter och jobbar med en lite kund som har en konferensanläggning. ska göra en annons till dem angånde julbord. Finns det någon möjlighet i världen att jag skulle kunna få använda mig av den bilden som du har?

  • Nej, det får du tyvärr inte. Vi har lagt ner mycket möda på den bilden och det känns fel att en annan kommersiell aktör ska använda den som lockbete i sin annons. Om det varit för ett reportage och du tydligt anger ”Middagsfrid” som fotograf, hade jag sagt ja. Men det är såklart ok att fråga. Hälsningar Kicki

 3. hej,
  är en ny kund för er och första gången som jag provar matkassa. Har en så positiv upplevelse efter första veckan och är överväldigad. Har dock kommit i kontakt 2 gånger med din kundservice och är så besviken. Det gör ont i mig att deras bemötande sänker min upplevelse av ett så bra concept.
  Du får mer än gärna ringa mig för att höra mer. Ta kontakt med mig via mail så kan vi diskutera mera
  MVH
  Caroline

  • Hej Caroline! Förlåt, jag såg den här kommentaren först nu. Jag mailar dig gärna men på vilken adress? /Kicki