En del rätter platsar i kassarna, andra inte

Dillkyckling med potatis 2
Dillkyckling med kokt potatis. Vi funderar på om ni/våra kunder skulle uppleva det som bättre att få hel kycklingfilé som ni/de får lägga tid själva på att strimla, eller om det vore bättre med kycklingstrimmel. Lämna gärna ett kommentar nedan och tyck till!
köttfärslimpa med grönsaker i ugn 4
Portionsköttfärslimpor med grönsaker i ugn går mycket snabbare än att stå och rulla köttbullar. Serveras med en yoghurt- och oreganosås. Kommer v 26.
kålpaket och morotspuré 2
Fina ”sommarpaket” (späd vitkål med en risottoliknande fyllning). Tyvärr tog dessa för lång tid och platsar därför inte i våra kassar.
het sommarpaj med sallad
Het sommarpaj med sallad. Denna vegetariska rätt gick hem hos vår mest inbitna ”köttätare”. Kul, tycker vi! Vi tror att det blir en favorit även hos våra kunder! Den består av en äggbotten och ingen ordinarie pajdeg, vilket gör den bra ur ett GI-perspektiv också. Den kommer också vecka v 26.

Kommentarer

En del rätter platsar i kassarna, andra inte — 8 kommentarer

 1. Spara tid i all äro men jag skulle nog föredra att få hel kycklingfilé framför strimmel skulle jag tro. Känns som om det är större risk för köttsaftskladd och bakterier vid strimmel men det kanske är bara jag som tycker så. Ni får väl prova en gång och utvärdera, svårt att veta innan man ser det skulle jag tro. Beror ju lite på hur det är packat och så också och hanterat. Åh portionsköttfärslimporna med ugnsgrönsakerna ser goda ut, men de får väl inte jag njuta av nu då jag bara prenumererar varannan vecka grr;-)

 2. Självklart hela kycklingfileer!!
  Det har blivit alltför mycket färdigstrimlat i Middagsfrids matkassar. Tyvärr tror jag ni måste välja mellan att leverera mer och mer färdighackat till de som absolut vill minimera tillagningstiden, eller leverera till oss andra som värdesätter fräsha och hållbara ingredienser.

 3. Spara tid i all ära, men kycklingen delar/strimlar jag gärna själv. Det är inte den som tar tid att strimla, utan rotgrönsakerna. Jättebra att ni vid ett antal tillfällen valt att skicka med färdighackat! 🙂 Uppskattas mycket!

 4. Jag tycker att det går så snabbt att strimla kyckling så det går bra med hela fileér. Håller med en annan ovan, det som tar tid är rotsakerna. Vad som också tog tid denna vecka var att skiva/strimla lammköttet, fast det är nat svårt att få färdigstrimlat.

 5. …förresten tycker jag personligen att kycklinglårfile är mkt bättre än bröstfileerba när de ändå strimlas mm. Kycklinglårfileerna är mkt saftigare o smakrikare o dessutom billigare…..

 6. Tack för alla kommentarer! För tillfället kan vi inte få tag i strimlad kycklingfilé, det strimmel som finns är från hela fågeln tror jag. Det lutar åt att behålla hela filéer i det här fallet. Camilla, jag föredrar också lårfilén men om man ser hela vår prenumerantgrupp skulle jag nog säga att bröstfilén är mer populär. Oförståeligt! Jag tror det beror på att många är ”fettskrämda”. Lårfilén består av något mer synligt fett, men det också bl a det som gör att det är lätt att få ett lyckat resultat. Fett är smakbärare!

 7. Anv man kycklinglårfile behöver man mkt sällan fett i tex stekpannan. Jag köper själv alltid bara dem. Men som du säger har inte stora massan upptäckt dem. Fått kommentaren ibland, oj vad mör du fått kycklingfileen, många tycker det brukar bli torrt m kycklingfilé . När jag informerar vad jag anv ör många o undrar vad det är, vad är skillnaden. Bl.a. Min mot anv nu också bara lårfileer.

  Jag tror att färdigstrimlad kyckling ofta är spill, det är inte bröstfilee i strimlor.