Paolo Robertos fyllda äpplen med vispgrädde

Dessa har en härlig julig smak och är väldigt enkla att göra. 4 portioner.

Sätt ugnen på 200°. Skölj 4 äpplen, skär av toppen av äpplena (precis under stjälkfästena) och spar locken. Kärna ur äpplena och släng kärnorna. Gröp ur lite mer av fruktköttet med en kniv. Finhacka fruktköttet och lägg i en bunke. Tillsätt 1 msk socker, rivet skal från 1 citron, 2½ msk russin och 1 tsk kanel. Blanda och fördela fyllningen i äpplena. Lägg på äppellocket och baka långt ner i ugnen i 30 min. Ta bort locket och fördela 20 g smör på äpplena. Lägg på äppellocken och baka i ytterligare 5 min.

Vispa 2 dl vispgrädde och servera till de ugnsbakade äpplena.

Paulo Robertos fyllda äpplen. Foto: Dominique Forssman, Middagsfrid

Kommentarer inaktiverade.