Vit chokladkladdkaka med kokos och hallon

 

Den här kakan är väldigt kladdig och mäktig, men helt ljuvlig! Ni kommer att älska den!

12 portioner

Sätt ugnen på 150°. Smält 150 g smör och 200 g vit choklad på låg värme i en kastrull under omröring. Låt svalna. Vispa ihop 2 ägg, 1 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 1 dl vetemjöl och ½ dl kokosflingor i en bunke. Tillsätt den avsvalnade chokladblandningen. Smörj en springform med 1 msk smör och bröa den med ½ dl kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

Smält 80 g vit choklad med 1 dl vispgrädde i en kastrull. Låt svalna. Blanda chokladgrädden med 1 dl philadelphiaost i en bunke och vispa med en elvisp så att det blir fluffigt. Häll glasyren över den avsvalnade kakan och ställ in i kylskåpet ca 2 tim.

Vid servering, garnera kakan med 1 ask färska hallon, citronmeliss och 20 g hyvlad vit choklad.

Kommentarer

Vit chokladkladdkaka med kokos och hallon — 2 kommentarer

  1. Hej! Jag vill laga kakan laktosfri, är det någon som provat att laga den med mörk choklad med gott resultat? /Susanne

    • Hej Susanne!
      Vi har inte provat mörk choklad men jag tror knappast att det skulel bli äckligt, däremot skulle det nog smaka lite annorlunda. Om du provar så får du gärna berätta för oss hur det smakade.

      Mvh Lena på Middagsfrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>