Äppelkaka i långpanna

Blev tipsad om denna kaka från Ragazze-Elin då detta verkar vara deras populäraste kaka. Den har i alla fått flest kommentarer! Du gör den i en långpanna och den räcker till säkert 20-25 personer. Nu när det är äppeltider så är det perfekt med en stor kaka som räcker till många. Ett tips är att lägga sockerkanelblandningen till äpplena i en plastpåse, lägga i de färdigskurna klyftorna, stänga påsen och skaka loss! Då sparar du tid och disk.

Detta behöver du:

4 ägg
4 dl + 4 msk socker
200 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma

8 äpplen
4 tsk kanel

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200˚.
  2.  Smält 200 g smör i en kastrull.
  3. Skala, kärna ur och klyfta 8 äpplen.
  4.  Vispa 4 ägg och 4 dl socker poröst. Blanda i 6 dl vetemjöl och 4 tsk bakpulver.
  5. Tillsätt 2 dl mjölk och det avsvalnade smöret.
  6. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
  7. Blanda 4 msk socker och 4 tsk kanel, 2 tsk vaniljsocker  och 1 tsk kardemumma i en djup tallrik.
  8.  Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
  9. Grädda i ca 25 minuter.
  10.  Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

Kommentarer

Äppelkaka i långpanna — 1 kommentar

  1. Pingback: inspirera » Blog Archive » Fredagsbak!