Kyckling med chèvre och prosciutto samt frästa grönsaker, sås och ris/gryn

Det här receptet är ett av våra mest populära recept och det går bra att dubbla ingredienserna och göra en dubbelmiddag på det och bjuda in fler på middag eller ha i matlådor dagen efter. Kycklingen går bra att frysa också men grönsakerna bör ätas inom ett par dagar.

  1. Sätt ugnen på 225º och smörj en ugnsfast form med 1 msk smör.
  2. Pressa saften från 1 apelsin (ca 1 dl). Vispa ihop hälften av saften (ca ½ dl) med 1 msk soja och 1 krm svartpeppar i en skål.
  3. Vik ut 600 g kycklinglårfilé. Skär 100 g chèvre i lika många bitar som antalet kycklinglårfiléer. Fördela chèvre och 1 tsk timjan på filéerna och vik ihop dem. Linda om 80 g prosciutto runt kycklingen (½-1 skiva per filé), lägg i ugnsformen och häll över apelsin/sojablandningen. Stek i ugnen i 25 min.
  4. Koka ris/gryn till 4  personer.
  5. Hacka 1 gul lök. Strimla 1 paprika tunt. Skala och skär 2 morötter i tunna stavar, ca 5 mm tjocka. Skär ⅓ huvud savoykål i 1 cm breda strimlor. Skär ½ zucchini i 1 cm stora tärningar.
    Hetta upp 1 msk smör i en stor stekpanna och fräs grönsakerna i omgångar på medelhög värme i 2 min/omgång.
    Lägg kycklingen på ett övertäckt fat, sila av stekspadet från ugnsformen till en kastrull och tillsätt resten av apelsinsaften (ca ½ dl) samt 1 dl crème fraiche. Sjud såsen på medelvärme i 5 min.
    Halvera varje kycklinglårpaket och servera med sås, ris/gryn och frästa grönsaker.

Kommentarer inaktiverade.