Tacotallrik deluxe på viltfärs

4 portioner

Du behöver:

Tacosås: ½ röd eller grön paprika, 2 gula lökar, 1 burk krossade tomater, 4 msk äppelcidervinäger, 1 msk socker, 2 tsk chilipulver, 1 vitlöksklyfta, ½ tsk salt

Kryddor till färsen: 1 tsk salt, 1 tsk spiskummin, 1½ tsk paprikapulver, 1½ tsk chilipulver, 1 tsk oregano, 1 krm cayennepeppar

1 msk smör

500 g viltfärs, t.ex. älg

1 gul lök

1 påse nachos, ca 125 g

1 påse riven ost, 150 g (alt 2 mozzarella à 125 g)

1 kruka romansallad

1 rödlök

½ grön eller röd paprika

1½ dl gräddfil

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader och grill.
  2. Gör en tacosås genom att koka krossade tomater med ½ hackad paprika (cm-stora bitar) och 2 hackade lökar, äppelcidervinäger, socker, salt, chilipulver och 1 hackad vitlöksklyfta i minst 7 minuter i en kastrull.
  3. Hacka 2 vitlöksklyftor och 1 gul lök och fräs i 1 msk smör i 5 min i en stekpanna. Tillsätt 500 g viltfärs och färskryddorna och bryn tills färsen är genomstekt. Tillsätt ½ dl vatten och låt puttra tills vätskan kokat in.
  4. Lägg nachos på en ugnsplåt. Lägg på färsen och strö över den rivna osten.
  5. Ställ plåten i ugnen 5 minuter.
  6. Hacka under tiden romansalladen och finhacka rödlöken.
  7. Ta ut plåten ur ugnen och häll över hälften av tacosåsen, den hackade salladen, resten av paprikan, rödlöken och klicka över gräddfilen.
  8. Servera direkt från plåten med resten av tacosåsen.

Kommentarer inaktiverade.