Fyllda ägghalvor med rökt makrill och forellrom

 

 

 

 

 

 

 

 

Dags att fira vårens ankomst?! Passa på att prova den här rätten som passar utmärkt som en förrätt eller som en bufférätt på påskbordet.

12 ägghalvor

Det här behöver du:

  • 6 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 msk riven pepparrot
  • 1 msk citronsaft
  • 1 rödlök
  • 1 naturell rökt makrillfilé
  • 75 g forellrom
  • 2 dillkvistar
  • salt och svartpeppar

Så här gör du:

1.  Koka 6 ägg i 8 minuter (hårdkokt).
2.  Skala och halvera äggen. Pilla ut äggulorna och lägg dem i en bunke. Mosa gulorna och blanda med 1 dl crème fraiche, 4 msk riven pepparrot, 1 msk citronsaft, 1 krm salt och 0,5 krm svartpeppar.
3.  Skiva 1 rödlök tunt och lägg i en annan bunke. Smula ner 1 naturell rökt makrill i bunken med lök och rör ner 75 g forellrom.
4.  Lägg de urgröpta ägghalvorna på ett serveringsfat. Lägg en klick av pepparrotsröran i ägghalvorna och toppa med makrillröran.
5.  Garnera äggen med lite dill och servera!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 2 = sex

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>