Små rabarberpajer på grillen

Rabarber har en stark syra som kan fräta hål på folie, därför fodrar man paketen med bakplåtspapper. Lägg paketen med paj på gallret när glöden falnat och värmen är låg.

6 portioner

Det här behöver du:

• 6 ark grillfolie
• 6 ark bakplåtspapper
• 500 g rabarber
• 1,25 dl råsocker
• 75 g smör
• 2 dl vetemjöl
• 1,5 dl havregryn
• 3 dl vispgrädde

Så här gör du:

1. Bred ut foliearken och lägg ett bakplåtspapper på varje, ca 30×30 cm.
2. Ansa och finstrimla rabarbern. Blanda rabarbern med 0,75 dl råsocker i en bunke..
3. Smuldeg: Blanda smör, mjöl, havregryn och 0,5 dl råsocker till en smulig massa med händerna.
4. Fördela rabarberna i små högar i mitten av de 6 bakplåtsarken och smuldegen ovanpå. Vik ihop paketen ganska luftigt och lägg dem på grillgallret när glöden håller på att falna. Låt paketen ligga i 50 minuter.
5. Vispa grädden relativt hårt och servera med pajerna.

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>