"Restresan" av Sabine Håkansson är ett bra initiativ

Jag har nyligen införskaffat boken ”Restresan” som Berit Lyregård tipsat mig om. Sabine är onekligen också hon ett restproffs.

Här är några av Sabines idéer:
  • Middagen från igår kan ”byta skepnad”med nya kryddor
  • Ge rester till hunden/katten
  • En rest måste inte bli en hel huvudrätt. Den kan vara en förrätt, efterrätt eller ett tillbehör.
  • En måltid kan bestå av flera smårätter.
  • En måltid kan drygas ut med bröd. Perfekt när du lite för lite mat till en hel middag.
  • En måltid kan bestå soppa + någon sött.
  • Baka bröd och göm olika rester/burkslattar däri, t ex fil (alla sorter), polenta, nässelsoppa, kokta rödbetor, pesto, äppelmos, sylt, yoghurt, marmelad, tomat osv.
  • En skvätt gräddfil över är ett ypperligt tillfälle att prova en ny sorts salladsdressing med gräddfil, vinäger, dill, salt och peppar.

Jag tycker att boken är lite rörig, men den är värd lite uppmärksamhet eftersom den inspirerar oss till att slänga mindre mat!

Kommentarer inaktiverade.