Veckans meny v 21

Veckans meny. Viltfärsbiffar med bönsallad och morotstzatziki, Caesarpasta med kräftstjärtar och limeklyftor, Italiensk paj med sallad (två middagar) samt Kyckling och zucchini med tabbouleh samt limeklyftor.

Detta har du hemma. Pasta (250 g), salt, svartpeppar, timjan, oregano, basilika, ingefära, vitlök (6 klyftor), smör (drygt 100 g), olivolja (ca 1 dl), neutral olja, vitvinsvinäger, rödvinsvinäger, dijonsenap, honung, soja, vetemjöl/dinkelsikt (8 dl) och bakpulver. Numera ingår bakpulver i basförrådet eftersom en stor majoritet av våra kunder är positiva till det.

Kommentarer

Veckans meny v 21 — 23 kommentarer

 1. Skicka oss gärna feedback på menyn! Ring oss när som helst om det är något du undrar över.

 2. Hej! Är ny prenumerant och väntar med spänning på min första leverans som kommer att komma nu på måndag. Sitter här med recepten och har ett par frågor. När det står ingefära ska man då falltid förutsätta att det är malen torkad ingefära som avses? Har själv alltid använt färsk men det står inte färsk i receptet och när det gäller pajen, kommer den verkligen att räcka till en hel ugnsplåt? Tycker att det inte verkar vara så mycket äggstanning för det eller så är det vi som har stor ugn kanske;-) Sen hoppas jag att ceasarpastan med kräftstjärtar är supergod för jag hade sett fram emot en laxrätt eller nån rätt med vit fisk e dyl.

 3. Jag har skrivit en kommentar under v 19 eftersom jag saknar ett inlägg från middagsfrid för v 20. Såsen till kokosfisken blev oätlig – 1 tsk salt till 2 dl kokosmjölk – det måste väl vara fel? Jag har inte fått något svar på kommentaren från middagsfrid. Var det bara jag som inte kunde äta såsen?Jag fick späda till dubbla mängden vätska (fick bli matlagningsgrädde som jag hade hemma)men det var ändå för salt!

 4. eftersom jag är ”ny” här så kanske jag ställer lite
  dumma frågor.
  men Ni levererar alltså mat hem till kunden….

  dock endast i sthlms innerstad eller,
  jag kommer själv från en landsortshåla i nedre dalarna 🙁

  Fast undar om man vi typ sina sthlms-besök kan då beställa,
  nåt gott från Er å i så fall vikka priser,
  mvh/vodoslav blanek

 5. Hej! Det vore intressant att få veta vilka slutsatser som drogs av den enkät ni genomförde för några månader sedan. Kommer recepten att förändras på något sätt och i så fall hur?

 6. Hej Sara!
  Vi menar torkad malen ingefära om vi bara skriver ingefära. Det är en av kryddorna som ingår i det s k basförrådet. Om det ska vara färsk så skickar vi alltid med det. Oftast kan man i och för sig använda färsk om man är väldigt förtjust i det. Då behövs det i regel mer än för torkad.

  Ja, pajen fyller en hel standardugnsplåt. Det finns extra breda ugnar, men de är ovanliga.

 7. Hej Anette!
  Först vill jag be om ursäkt för att jag missat din fråga om vecka 19:s meny. Jag sitter hemma just nu och kan inte kolla upp det där med kokosfisken. Jag har inte hört någon annan som klagat hittills, men var själv inte med och lagade just den rätten i provköket och jag kan ha missat ev feedback. Jag ber Carina kontrollera receptet direkt imorgon bitti (måndag) och om vi tagit emot några andra klagomål på receptet. Vi återkommer snart…

 8. Hej Anette!
  Angående kokosfiskreceptet har du helt rätt, vi har skrivit att det ska vara 1 tsk salt och när vi lagade rätten i provköket var det ingen som hade någon synpunkt på saltmängden och vi har inte heller fått in några andra kommentarer från kunder angående detta. För att kontrollera att det verkligen ska vara 1 tsk salt (och att inte tryckfelsnisse har varit i farten) kommer vi dock att laga om såsen under eftermiddagen. Såhär i efterhand kan jag hålla med dig om att det låter mycket (vi brukar vanligtvis ha ½ tsk salt till den mängden vätska). Jag återkommer med en kommentar om hur det gick under eftermiddagen. Tack för att du uppmärksammade oss på detta.

 9. Hej Helena!
  Håll utkik efter ett nytt blogginlägg alldeles strax med svar på din fråga. Det är säkert fler som undrar.

 10. Tack för svaret Kicki! Ser fram emot mina kassar ikväll och att få laga till maträtterna!

 11. Hej igen!
  Nu har vi testat om såsen till kokosfisken och visserligen är den ganska salt i sig (om man tar 1 tsk), men i kombination med den neutrala smaken av risnudlar och den milda fisksmaken tyckte vi att det behövdes. Men tack för din feed-back, det är alltid bra för oss att få höra vad ni prenumeranter tycker om våra recept så att vi kan göra dem så bra som möjligt.

 12. Tack för svar. Jag håller dock inte med dig. Jag lagade den nu igen efter ditt svar för att testa (jag började tvivla på mig själv och trodde att jag kanske tagit 1 msk i stället för 1 tsk) och den är verkligen supersalt med 1 tsk salt. Jag tycker inte heller att fisken var mild med limeskalet och limesaften och även den var saltad (men lagom). Tyvärr blev den middagen helt misslyckad.

 13. Anette: Inte för att vara dum eller så, men menar du att du verkligen mäter upp exakt en tsk salt? Utan att smaka av? Alla har vi ju olika smak, och jag brukar salta lite som jag tycker verkar lagom (utan att mäta) smaka och sen eventuellt salta lite till om jag tycker det behövs. Just salt kan ju verkligen förstöra om det blir för mycket. Hellre salta lite för lite från början och sen kan var och en salta mer vid bordet.

 14. Jag brukar följa recept på ett ungefär – inte exakt – och det brukar funka, för jag tror att de som skrivit recepten lägger sig på en nivå som passar de flesta. Naturligtvis mäter jag inte upp exakt utan tar ungefär det som står i receptet, smakar av och lägger till om det behövs, och har aldrig haft problem förr. Men i det här fallet var den ungefärliga mängden redan för mycket.

 15. Vår familj älskade kokosfisken, inkl såsen som tog slut i ett kick. Detta fr en familj som köpt salt nu o inte ens haft salt hemma innan!

 16. Skulle inte de soltorkade tomaterna som ska vara i pajen vara färdigstrimlade? Trodde det eftersom det verkade så när man läser receptet och vi brukar köpa färdigstrimlade i vanliga fall med så man slipper kladdet med oljan, men jag har fått hela i min burk iaf.

 17. Lagade pajen ikväll och den var verkligen jättegod! Tog dock lång tid att laga, tror jag höll på i 1 timme och 15 min innan jag äntligen fick in den i ugnen, tur att jag hade moster och kusin på besök som kunde passa mina tre barn annars hade jag väl fått hålla på fortfarande;-)

 18. Hej igen Anette!
  Jag är verkligen ledsen att middagen blev förstörd för dig. Kontakta gärna vår kundservice på kundservice@middagsfrid.se så att vi kan kompensera dig för den förstörda middagen (jag kan inte göra det nu på en gång eftersom jag varken har din mailadress eller kundnummer). Jag ber om ursäkt för att jag glömde att påminna dig om detta i mitt tidigare inlägg.
  Mvh Carina

 19. Hej Sara!
  När vi planerade receptet tänkte vi att det skulle ha varit strimlade soltorkade tomater till pajen, men det blev en miss i kommunikationen så vi beställde hela soltorkade tomater. Jag ber om ursäkt för detta!
  Mvh, Carina

 20. Carina – Ok, trodde att det kanske bara var jag som hade fått hela tomater i min kasse.

 21. Biffarna, tzatzikin och bönsalladen gick hem trots högljudda protester mot bönor… Hjortfärsen har en kraftig god köttsmak som tilltar alla i familjen. Morotstzatziki överraskande gott..
  Ceasarpastan läcker. Gjorde även tapenaden som serverades till nybakt vriden baguett… supergott (bara vinet saknades). Funderade lite på att testa att byta kräftstjärtarna mot räkor istället då jag föredrar räkor.
  Italienska pajen tyckte jag var sådär. Degen blev lite tjock och fyllningen lite torr… dock goda smaker med oliver, broccoli och soltorkade tomater.
  Kycklingrätten gick tyvärr inte hem hos barnen… kan ännu inte få dem att tycka om couscos… men skam den som ger sig…