Veckans meny v44

Veckans meny. Kycklingbollar från Saras kök med heta rotfrukter och yoghurtsås, Olivoljeinbakad torsk med provencalska grönsaker och kokt potatis, Grönsakswok med marinerad tofu (utgår ur 3-dagarskassen), cashewnötter och bulgur samt Indonesisk skinkgryta med ris/gryn, gurkstavar och ananasbitar (två middagar, en middag i 3-dagarskassen).

Detta har du hemma. Ris/gryn (till 8 pers), salt, svartpeppar, vitpeppar, curry, timjan, ingefära, smör, olivolja, neutral olja, vitvinsvinäger, äppelcidervinäger, soja, vitlök (7 klyftor), honung, socker och maizena.

 

Kommentarer

Veckans meny v44 — 3 kommentarer

  1. Äntligen Middagsfrid igen! Jag hoppar på och av som kund själv och upptäcker vad mycket jobb det blir att handla över helgen då vi inte har hjälpen från Middagsfrid. Den här veckan har jag haft uppehåll och passat på att laga en massa nya tillbehör, roliga rätter med majrovor, brysselkål, kålrabbi och purjolök. Jag upplever att vi svenskar generellt lägger för mycket fokus på köttet och grönsakerna får ingen uppmärksamhet alls. Det finns så mycket roligt att laga av grönsaker. Satsa på lite fancy grönsaksrätter och komplettera med en fläskkotlett rakt upp och ner istället för att göra en komplicerad kötträtt och bara äta de traditionsenliga gurka, isbergssallad och tomat till.

  2. Funderar på sambalen som var med i veckans leverans. Den innehöll E-nummer och modifierad stärkelse och citronsyra tror jag att det var. Tror tom att den vi hade hemma (inköpt utan att läsa på innehållsförteckningen) innehöll färre…hur tänkte ni vid valet av den? Tack förresten för att ni gjort så att vi fått upp ögonen när det gäller E-nummer! Numera läser jag alltid på innehållsförteckningen;-)