Veckans meny v 11

Fisk på spenatbädd med äggströssel, kokt potatis och citronklyftor(utgår ur 3-dagarskassen), Vegetariska frikadeller med pastasallad, Kyckling cacciatore med ris/gryn (två middagar i 5-dagarskassen, 1 middag i 3-dagarskassen) samt Gratinerade fläskkotletter med ugnsstekta grönsaker och potatis.

Obs att tillbehören kan skilja sig lite mellan 5- och 3-dagarskassen

Fisk på spenatbädd med äggströssel. Foto: Therese Rodoni, Middagsfrid

Vegetariska bullar med sallad. Foto: Dominique Forssman, Middagsfrid

Kyckling cacciatore. Foto: Dominique Forssman, Middagsfrid

Gratinerade fläskkotletter. Foto: Dominique Forssman, Middagsfrid

Kommentarer

Veckans meny v 11 — 6 kommentarer

 1. Hej
  Hoppas ni har sett att dagens Göteborgs-posten innehåller en utvärdering av olika matkassar som kan kan beställa i Göteborgstrakten.

 2. kollade snabbt, det finns inget på nätupplagan, utan man får nog försöka hitta en papperskopia.
  Kort så tyckte GP att det var relativt dyrt, kocken som utvärderat hade lite konstiga kommentare om att maten kändes mer som lunch än middags mat, förstår inte riktigt vad han menade med det. Middagsfrid fick relativt god kritik. Mest avancerade matkassen…..
  GP hade också gått ut och handlat upp maten i respektive kasse och redovisat mellanskillnaden mellan att handla själv eller beställa via en firma, ca 300 sek skillnad för de flesta.

 3. Hej!

  De vegetariska bullarna blev en katastrof. Pastavattnet såg ut som … Bullarna stelnade inte så jag stekte dem som biffar istället. Goda blev de iallafall.

 4. Misslyckades fullständigt med frikadellerna. Först lyckades jag inte mixa mandeln. Antingen klumpade den ihop sig i stavmixern så att bara en liten del blev mixat, eller också flög det hackad mandel över hela köket. Till slut gav jag upp och beslöt att ha omixad mandel i bullarna. Sedan försökte jag riva löken på rivjärn. Livsfarligt och något jag inte tänker göra om. Det blev pizza den dagen. Jag gissar att rätten går utmärkt att göra med matberedare, men det har jag ingen och det skulle inte behövas någon heller enligt beskrivningen. Första gången jag blivit riktigt besviken. Nu funderar vi över om det går att göra något av en blandning av hackad mandel och ströbröd. En kaka kanske?

 5. Jag grovhackade löken och blandade ner allt utom ströbrödet i min ”blender” isf med stavmixern. Funkade fint.
  För övrigt blev frikadellerna supergoda. Min 2-åring sade ”fantastiskt”:-)