Veckans meny v 27

Viltbiffar med risonisallad och en kall gräddfilssås, Rökt lax med dillstuvad potatis och grön sparris, Spansk kalkonpasta med chili, citron och chorizo, Sommarfräsch kycklingsallad, Ugnsrostade godsaker med halloumi och örtsås.

Obs att tillbehören kan skilja sig lite mellan 5- och 3-dagarskassen.

Viltbiffar med risonisallad och en kall gräddfilssås. Foto: Dominiqu Forssman, Middagsfrid

Rökt lax med dillstuvad potatis och grön sparris. Foto: Dominique Forssman, Middagsfrid

Spansk kalkonpasta med chili, citron och chorizo. Foto: Dominique Forssman, Middagsfrid

Sommarfräsch kycklingsallad. Foto: Dominique Forssman, Middagsfrid

Ugnsrostade godsaker med halloumi och örtsås. Foto: Dominique Forssman, Middagsfrid

Kommentarer

Veckans meny v 27 — 1 kommentar

  1. Sparris. Har länge tänkt skriva ett tips ang sparris men nu ska det bli av! Det gäller ditt råd att SKÄRA av den nedre delen av sparrisen. Min mor (från Tyskland, sparrisens Mecka ..)har alltid sagt och lärt mig att BRYTA av nederdelen på den gröna sparrisen! Det finns alltid en punkt där sparrisen bryts lätt och då kan man vara säker på att den trådiga nederdelen inte kommer med. Och eftersom ”brytpunkten” varierar mellan stängerna får man faktiskt ut mer sparris än att t ex skära av ca 4 cm rakt av som i ovanstående recept (och, som sagt, slipper den tråkiga, trådiga nedre biten).

    Tack för mycket uppskattad matinspiration!

    /Luise

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex × = 48

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>