Så kan du vispa grädde utan elvisp

Vispad grädde kan vara ett riktigt gott tillbehör till exempelvis en fruktsallad, men visste du att du faktiskt kan vispa grädde även om du inte har tillgång till en elvisp? Det kanske inte är riktigt lika smidigt, men det är fullt möjligt.

Tänk på att kylskåpskall grädde är enklast att vispa!

Vispa grädde för hand

Vispa grädde för hand kan du göra på flera olika sätt. Du kan exempelvis använda en vanlig handvisp eller en ballongvisp. Till en början kanske det känns som en omöjlighet, och du kommer troligtvis bli trött i armen – men det går. Det är bara att vispa på och till slut har du vispad grädde.

Det finns också mekaniska vispar som är mer effektiva än en vanlig visp. Den har två stycken små vispar, precis som en elvisp men istället för en motor får du själv veva på en arm som gör att dem snurrar. Effektiv, men har du ingen elvisp hemma har du troligtvis ingen sån här hemma heller.

Vispa grädde utan visp

Du kan faktiskt vispa grädde utan visp helt och hållet, förbered dig dock på att det kanske kan bli lite kladdig. Du kan vispa, eller rättare sagt skaka grädden i antingen en plastpåse eller i en flaska/burk.

Fyll påsen eller flaskan till hälften ungefär med den ovispade grädden, stäng igen påsen eller flaskan/burken ordentligt och sedan är det bara att börja skaka. Grädden blir inte fullt lika fluffig som om du vispar den med en visp, men fullt duglig.

Fördelen med en påse är att du kan få ut grädden lite enklare än ur en flaska eftersom du kan skrapa ur den, men risken att det läcker är större än med en flaska. Det här är ett utmärkt sätt om du vill ha med dig vispad grädde i din matsäck och vill ha den nyvispad när du ska äta den.

Vi lämnar dock ingen garanti på den här metoden, och använder du en plastpåse finns en risk att du istället har vispgrädde över hela dig. Men det här helt klart värt ett försök, för får du bara till det fungerar det faktiskt. I värsta fall får du dig ett gott skratt.

 

Vispa grädde med en stavmixer

Du kan också vispa grädde med en stavmixer om du har en sådan tillgänglig. Att mixa grädde med en stavmixer fungerar faktiskt nästan lika bra som en elvisp, även om det tar lite längre tid. Men med lite tålamod kommer du få fluffigt vispad grädde att avnjuta.

Som du ser finns det flera sätt att vispa grädde även om du inte har tillgång till en elvisp. Men det allra bästa, eller i alla fall effektivaste sättet att vispa grädde är ändå med en elvisp och det finns många prisvärda elvispar på marknaden.

 

 

Lämna en kommentar