Så här blir du av med bananflugor

Bananflugor är tyvärr ett vanligt problem, och ofta dyker dem upp runt soporna eller vid avloppet i köket. Bananflugor kan vara svåra att få bort, men det finns några knep som brukar hjälpa.

Diskmedel är ett bra medel mot bananflugor

För att ta bort bananflugor behöver du hitta källan till dem, och väldigt ofta är det i avloppet i köket. Ett bra medel mot bananflugor är diskmedel. Börja med att hälla kokande vatten i avloppet för att få bort att få bort eventuella fettbeläggningar. Häll sedan diskmedel och låt stå över natten

Diskmedlet gör att avloppet blir halt och det kommer bli svårt för bananflugorna att lägga nya ägg där i, som kan kläckas och bli nya flugor. Bananflugor lever inte speciellt länge, så det gäller att hindra att de förökar sig.

Var alltid noga med att skölja ut diskhon ordentligt och se till så att matrester inte fastnar i avloppet. Speciellt feta produkter, som exempelvis grädde har en tendens att lägga sig som en beläggning i avloppens rör.

Använd ättika mot bananflugor

Ättika är mycket effektivt mot att ta bort bananflugor i rummet eftersom det kan ta död på dem. Blanda ättika med några droppar diskmedel i en skål och låt stå framme. Flugorna dras till ättikan men fastnar sedan i blandningen och dör.

Du kan också bland vatten, vinäger och diskmedel för att få en liknande effekt. Vill du få bort bananflugor utan vinäger eller ättika kan du blanda vatten, socker och diskmedel. Flugorna dras då till det söta vattnet men dör på grund av diskmedlet.

Det finns många knep och olika blandningar för att få bort bananflugorna. Tänk att du ska ha något syrligt och sött i kombination, precis som ruttnande frukt eftersom det är bananflugornas favorit.

Se till att hålla köket rent

När du väl har fått bort bananflugorna finns det en del saker du bör tänka på för att slippa få tillbaka dem. Det viktigaste är att försöka hålla köket rent och inte låta mat ligga framme. Har du exempelvis gjort en fruktsallad bör du slänga fruktskalen så snart som möjligt. Speciellt under årets varmare perioder.

Förvara gärna frukt och grönsaker i kylskåpet eftersom bananflugorna dras till dessa råvaror allra mest, speciellt när de börjar bli lite gamla. Se till att alltid torka av diskbänken noga och så vidare.

Det kan vara jobbigt att vara så extremt renlig, men det är värt det eftersom du efter ett tag kommer att ha vunnit kriget mot bananflugorna.

Lämna en kommentar