Var kommer McDonalds kött ifrån?

Ungefär hälften av allt kött McDonalds köper in är svenskt kött medan den andra hälften kommer från Polen, Holland, Österrike och Tyskland. McDonalds är den största inköparen av svenskt nötkött i restaurangbranschen, men tyvärr finns inte tillräckligt svenskt kött tillgängligt enligt dem själva.

Varför serverar McDonalds inte bara svenskt kött?

Enligt McDonalds själva serverar de inte enbart svenskt kött för marknaden helt enkelt inte kan möta deras stora efterfrågan. Vilket för vissa kan låta konstigt, då exempelvis hamburgerkedjan MAX enbart serverar svenskt nötkött.

Men då bör kan komma ihåg att McDonalds har under en längre tid varit den absolut största hamburgerkedjan i Sverige. McDonalds har mycket höga krav på sitt kött och det finns helt enkelt inte svenskt kött av bra kvalitet tillgängligt i den mängd de säljer.

Vad har McDonalds hamburgare för innehåll?

Alla hamburgare hos McDonalds består av 100 % nötkött, det kan du alltid vara helt säker på. Däremot kan du aldrig veta varifrån McDonalds kött har sitt ursprung i just den hamburgaren du äter, eftersom det inte preciseras.

McDonalds leverantörer är Scan när det gäller svenskt kött och OSI Group i Polen, Holland, Tyskland och Österrike. De har höga krav på köttet och levererar endast hamburgare gjorda på hela putsade styckningsdetaljer av högsta styckningskvalitet.

Är köttet nyttigt om det håller hög kvalitet?

Kött av bra kvalitet är såklart bäst att välja om du väljer att äta kött. Däremot bör du alltid ha i åtanke att köttet på McDonalds är processat kött, vilket är ett sämre val än att äta köttet i sin ursprungliga form.

Varifrån kommer McDonalds kyckling?

Du som föredrar att äta kyckling på McDonalds undrar såklart var deras kyckling kommer ifrån och om hälften av den också är svensk, men så är tyvärr inte fallet. Kycklingen är europeisk eller brasiliansk, men allt kyckling kommer från slakterier och gårdar som uppfyller McDonalds höga krav.

Är det okej att äta på McDonalds?

Jag brukar säga att ingen mat är så dålig att den aldrig kan ätas, men McDonalds (och annan snabbmat) är en av de sakerna som du borde äta väldigt sällan. Jag försöker alltid locka folk till att äta mat av bra kvalitet, och oavsett om köttet i sig är av bra kvalitet är maten där mycket processad.

Det finns så mycket annat bra att äta, som också går snabbt och enkelt. Packa hellre med an matsäck om ni ska ut på en roadtrip än att ni blir tvungna till att stanna på McDonalds enbart för att ni måste få i er mat enkelt och snabbt.

Tänk också på att tillbehören du får hos McDonalds oftast är de värsta. Exempelvis pommes frites innehåller mycket mättat fett vilket inte alls är bra för din kropp.

Lämna en kommentar