Kickis Blogg

En matblogg med recept & tips för matlagning

Den här sidan drevs tidigare av en kvinna som heter Kicki men är numera en oberoende blogg om mat. Här kan du läsa om allt möjligt som har med mat att göra, och är ett perfekt ställe för dig som vill lära dig mer om mat, hämta inspiration eller helt enkelt gillar att läsa om mat.

Matbloggar är något det finns många av på nätet idag, men den här sidan är inte som alla andra. Här kommer du i första hand inte hitta recept, även om ett och annat även kan dyka upp, men främst kommer du att kunna hitta information och fakta som har med mat och matlagning att göra.

Smarta knep i köket

Söker du efter smarta knep i köket kommer du att kunna få det här. Jag tipsar dig exempelvis om hur du kan vispa grädde utan elvisp eller hur du blir av med störande bananflugor i köket på bästa sätt.

Sådana här knep tycker jag förtjänas att spridas, och inget man ska sitta och hålla på i hemlighet för sig själv. Och jag delar mer än gärna med mig av knep jag lär mig ifrån olika håll genom livet. Har du fler smarta köksknep på lager får du gärna dela med dig av dem i en kommentar.

Lär dig mer om mat och matlagning

Jag vill också sprida mina kunskaper om mat och matlagning genom den här matbloggen. Laga mat är något de allra flesta av oss gör regelbundet, oavsett om vi tycker det är roligt eller inte. Men jag vill underlätta matlagningen genom att dela med mig av enkel kunskap.

Visste du exempelvis att många basvaror kan du byta ut mot en annan basvara om du exempelvis saknar något som står att du ska ha i ett recept. Det gäller bara att ha förståelse för vad just den ingrediensen skulle bidra med i ett recept för att kunna komma på en ersättning.

Genom att fler lär sig mer om mat och matlagning hoppas jag också att fler kommer vilja laga mer mat från grunden. Det är faktiskt det allra bästa för oss och för mycket processad mat är absolut inte hälsosamt.

Jag vill dock poängtera att alla mina kunskaper inom matlagning och kost har jag själv lärt mig, och jag har ingen utbildning inom ämnet. Är det något du känner dig tveksam om eller vill veta mer om rekommenderar jag att du vänder dig till experter, exempelvis Livsmedelsverket.

Blogg